Töltött gombához nagyon finom!
Jólesik egy kis bűnözés a szalonnával...
Nos, igen: nem ezek az ételek tartanak a legfittebben, de néha megengedhetjük magunknak: töltött gombához isteniek a szalonnás falatkák!
2011.09.01 06:29ma.huAz ízletes, szalonnával készült fogások rajongói nagy élvezettel fogyasztják majd a töltött gombához készült szalonnás falatkákat. Mikróban is gyorsan kész.

Hozzávalók:
- 6 nagy gomba
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 evőkanál olaj
- 10 dkg főtt csirkehús
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 evőkanál tejföl
- 1 kiskanál mustár
- só, őrölt bors
- 6 vékony szelet húsos szalonna (bacon)
A gombafejeket megmossuk, a szárukat kimetsszük, és apróra vágjuk. A megtisztított, felaprított hagymával és zöldpaprikával együtt egy tűzálló tálba szórjuk, az olajjal összekeverjük, és 750 wattal 5 percig sütjük.
Hűlni hagyjuk, majd az apróra vágott csirkehússal, a metélőhagymával, a mustárral és a tejföllel összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük és a gombafejekbe töltjük.
Mindegyiket egy-egy szelet szalonnával körbefogjuk, amit fogóval rögzítünk. 650 wattal 6-7 percig sütjük.
Kapcsolódó írások:
- Milyen egy boros mikrós mártás?
- Amikor a pizzasütő padlizsánt ragad
- Brokkolit dióval? Ráadásul metélttel?
- ...hogy ne legyen unalmas a sült csirke!
- Igazi különlegesség: próbálja ki a francia halsalátát!
- Rántottát olaszul?
- Jól jön a nyárra egy új krumplisaláta!
- Nem túl fitt, de finom: sertésborda a Bakonyból