Tojásételekhez, halakhoz kiváló
Milyen egy boros mikrós mártás?
Elsősorban halakhoz és tojás ételekhez ajánlott a hollandi mártás, amelyet krémszerűre keverünk, és 6 perc alatt elkészíthető.
2011.08.31 06:29ma.huRemek boros hollandi mártás készíthető mindössze 6 perc alatt az alábbi összetevőkből, amelyet aztán halfélékhez és tojásból készült ételekhez is fogyaszthatunk.

Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 3 evőkanál száraz fehér bor
- 1 kiskanál fehér borecet
- só
- őrölt bors
A vajat egy pohárban 750 wattal 1 perc alatt megolvasztjuk. Egy mély tűzálló tálban a tojássárgáját a borssal és az ecettel megsózva, megborsozva a habverővel felkeverjük, majd 360 wattal 3 percig főzzük.
Ezután a vajat beleöntjük és a habverővel szüntelenül tovább verjük, egészen addig, amíg habos, krémszerű masszát nem kapunk.
Apróra vágott kaporral, vagy egy kiskanál mustárral, esetleg néhány csepp citrommal ízesítve más-más ízű hollandi mártást kínálhatunk, amely elsősorban halakhoz és tojásételekhez illik.
Elkészítési idő: 6 perc. Italajánlat: száraz fehér bor.