Micsoda ízhatás!
Brokkolit dióval? Ráadásul metélttel?
Meglepő lehet a neve, az összhatás mégis igen ízletes: a diós brokkolimetélt igazi különlegesség, ráadásul a fokhagyma és a curry sem hiányozhat belőle.
2011.08.29 06:29ma.huKülönleges összetevői miatt sokak kíváncsiságát felkeltheti ez az érdekes étel. A diós brokkolimetélt elkészítése egyáltalán nem nehéz.

Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg friss, v. fagyasztott brokkoli
- 25 dkg cérnametélt (száraztészta)
- 2 dl tejszín
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg margarin
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál curry-por
- só
- törött fehér bors
A metéltet a szokásos forrásban levő vízbe tesszük és megfőzzük. Ezután meleg vízzel leöblítjük és jól lecsöpögtetjük. A forró margarin felével összekeverjük, és tűzálló tálba rakjuk.
A brokkolit rózsáira szedjük, és a megmaradt margarinon néhány percig pirítjuk, majd a tésztához keverjük és befedjük. (Ha fagyasztott brokkoliból készül, azt fagyosan tesszük a serpenyőbe.)
A sütőbe toljuk, hogy forró maradjon. A tejszínt kis lábosba öntjük. Belekeverjük a darált diót, a zúzott fokhagymát, a sót és a curry-port. Addig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik, majd a brokkolis tésztát nagy tál közepére halmozzuk, és köré öntjük a diós-currys mártást.