Máshogy is el lehet készíteni a szárnyast...
...hogy ne legyen unalmas a sült csirke!
A sült csirke első hallásra kissé unalmasnak tűnhet, ám nem mindegy, milyen fűszerezéssel és hozzávalókkal készül.
2011.08.28 07:00ma.hu - Fotó: thegreatfoodrecipes.onsugar.comVigyünk egy kis újítást a sült csirke elkészítésébe! Egyszerű, finom étel, de az ízesítés határozottan feldobja majd!

Hozzávalók:
- közepes nagyságú csirke, vagy csak comb és mell
- 8 dkg liszt
- 1 teáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál feketebors
- 1 teáskanál só /púpozott/
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt füstöltsajt
- 1 nagy fél vöröshagyma
- 2 dl. tejfel
- 4 evőkanál olaj
- 2 dkg vaj
- késhegynyi őrölt kömény
A lisztet a fokhagymával összekeverjük. A csirkedarabokat egyenként megforgatjuk a fűszeres lisztben.
Kivajazott tepsibe egymás mellé rendezzük a lisztes húsokat, a maradék fűszeres lisztet pedig egyenletesen a tetejére szórjuk.
Rákarikázzuk a vöröshagymát, rászórjuk a sajtot és az olajjal elkevert tejfellel lelocsoljuk.
A tepsibe alufóliát borítunk és előmelegített forró sütőben, közepes lángon 45 percig sütjük, majd a tetejét kicsit megpirítjuk.
Kapcsolódó írások:
- Igazi különlegesség: próbálja ki a francia halsalátát!
- Rántottát olaszul?
- Jól jön a nyárra egy új krumplisaláta!
- Forgasd meg a birkát tormában!
- Májrajongók figyelmébe!
- Ez a zöldségimádók napja!
- Finom lesz a vaddisznó, ha gombába és mandulába mártjuk
- Csirkéből sosem elég: legyen ez az újdonság a mai ebéd!
- Hibák, amiket ne kövess el, ha diétázol - avagy a csirke bőre