Így is el lehet készíteni a tojásos finomságot!
Rántottát olaszul?
A rántottához nem kell nagy hókusz-pókusz - gondoljuk. Ám ha egy kis újítást dobunk bele, nemcsak különleges ízt kap, de akár főétel is lehet belőle.
2011.08.26 06:29ma.huHa nemcsak a jól megszokott reggeli rántottára vágyunk, hanem kipróbálnánk valami hasonlót, de újszerűt, álljunk neki az Olasz rántotta elkészítésének.

A tetszés szerinti tojáson kívül 1 dl tejföl, kevés vaj, sajt kell hozzá.
A tejfölt és a vajat összekeverjük, majd tűzálló tálban feltesszük melegedni. A tojásokat lehetőleg úgy ütjük rá, hogy azok egészben maradjanak.
A sülő olasz rántottát ízlés szerint megsózzuk, végül néhány kanálnyi tejfölt és egy kevés reszelt sajtot teszünk rá.
Csak addig süssük, amíg a tojásfehérje megkeményedik! Ha kicsit kihűlt, máris fogyaszthatjuk.