Birkacomb mustárral és tormával ízesítve
Forgasd meg a birkát tormában!
Aki kedveli a birkából készült ételeket, próbálja ki ezt az ízletes újdonságot: a tormás birka rizzsel és tarhonyával is kitűnő.
2011.08.24 06:29ma.hu
A birkahús rajongóinak tetszeni fog ez a viszonylag egyszerű étel, amelyet tarhonyával és rizzsel is tálalhatunk.
Egy birkacombot szeletekre vágunk, jól kikeverjük, besózzuk, borsózzuk, vastagon bekenjük mustárral, majd kuktafazékban annyi vízzel, hogy ellepje, puhára pároljuk (kb. 40 perc alatt).
A megpárolt húsdarabokat villával kivesszük a léből, óvatosan, hogy ne törjön össze. Egy pohár tejfölt elkeverünk kb. 10-15 dkg reszelt ecetes tormával.
Ezt jól elkeverjük a fazékban maradt húslével, majd a hússzeleteket visszatesszük, és kb. még tíz percig forraljuk közepes tűzön.
Párolt rizzsel vagy tarhonyával kitűnő.
Kapcsolódó írások:
- Májrajongók figyelmébe!
- Ez a zöldségimádók napja!
- Nem túl fitt, de finom: sertésborda a Bakonyból
- Finom lesz a vaddisznó, ha gombába és mandulába mártjuk
- Gyors étel a rakott kel, ha valami rakott kell
- Azoknak, akik mindig csak krumplit ennének!
- Csirkéből sosem elég: legyen ez az újdonság a mai ebéd!