Aránytalan az intézkedés?

Brüsszel magyarázatot kér Oroszországtól a zöldségimport tilalomra

Az EU-Bizottság csütörtökön bejelentette, hogy magyarázatot kér Oroszországtól az európai uniós friss zöldségre a baktérium fertőzés félelme miatt kivetett "aránytalan" behozatali tilalom miatt.

2011.06.02 11:30MTI

"Az intézkedés aránytalan" - közölte az uniós egészségügyi és fogyasztópolitikai biztos szóvivője Frederic Vincent az AFP hírügynökséggel. A Bizottság levélben keresi meg az orosz hatóságokat és kér magyarázatot a lépésre. Az intézkedés évi mintegy három-négy milliárd euró európai terményexportot érint" - mondta.
   
Oroszország csütörtöktől leállította az Európai Unió tagállamaiból származó zöldségimportot a főleg Németországban halálos áldozatokat is szedő, az Escherichia coli, azaz a kóli baktérium egyik válfaja, az EHEC bélbacilus előidézte hasmenésjárvány miatt - jelentette be csütörtökön reggel Gennagyij Onyiscsenko tiszti főorvos. Eddig csupán a Németországból és Spanyolországból származó zöldségek behozatalára volt érvényes tilalom.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.