Egy férfi rohant be gyanús hátizsákkal

Biztonsági riadó a londoni Heathrow-n

Biztonsági riadó miatt lezárták a londoni Heathrow repülőtér két kifutópályájának egyikét, amelyre csütörtök délután berohant egy férfi.

2008.03.13 16:36MTI

Az illető - a kerítésen átmászva - az éppen felszállásra használt északi pályára hatolt be, egy indulni készülő repülőgép nyomvonalába. A gép még nem kezdte meg a nekifutást az incidens pillanatában. A behatolót a Scotland Yard fegyveres rendőri osztaga dulakodás után őrizetbe vette. A férfinél egy hátizsákot találtak, amelynek tartalmát a csütörtök délutáni közlemény szerint tűzszerészek vizsgálják.

A Heathrow forgalmában azonnal hatalmas fennakadást okozott a pálya lezárása. A világ legnagyobb nemzetközi forgalmú repülőtere naponta 1400 járatot indít és fogad; kapacitás-kihasználtsága 98 százalékos. A két pályát felváltva használják fel- és leszállásra, napi egy váltással. Egy pálya azonban - éppen a kapacitástartalékok gyakorlatilag teljes hiánya miatt - képtelen lebonyolítani a Heathrow teljes forgalmát.

Heathrow-ról a British Airways közlekedtet járatokat Budapestre; az esti BA-gép helyi idő szerint 18:30 órakor indulna. Nagy-Britanniában jelenleg a második legmagasabb fokú terrorkészültség van érvényben; a Heathrow - a londoni parlament épületével együtt - a legszigorúbban őrzött brit létesítmény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.