Illegális bevándorlás

A tervezett befogadóállomás ellen tüntettek egy holland kisváros lakói

A bevándorlásellenes tüntetés összecsapásokba torkollott. Végül figyelmeztető lövéseket adtak le a rendőrök.

2015.12.17 19:26MTI

Nagyjából 1500 menedékkérőt költöztetnének egy 11 ezres kisvárosba, de a helyiek egy része ebből nem kér. A bevándorlásellenes tüntetés összecsapásokba torkollott. Végül figyelmeztető lövéseket adtak le a rendőrök.

Eleinte csak pár száz ember vonult a városháza elé, hogy a településen épülő befogadótábor megnyitása ellen tüntessen. A felháborodott helyiek lökdösődtek és többször petárdákat is dobtak a rendőrök közé.

Az indulatok azután szabadultak el, hogy a megmozdulás hírére közel 2000-en érkeztek a helyszínre. A tömeg be akart jutni az önkormányzat épületébe, ahol éppen a képviselőtestület az új menekülttábor tervezetéről tárgyalt.

A kiérkező rohamrendőrök kordonokkal erősítették meg az épület védelmét, majd könnygázzal próbálták meg szétoszlatni a demonstrációt. Ekkor azonban a zászlókkal és botokkal felszerelt tüntetők - feldöntve a kerítést - megindultak az önkormányzat bejárata felé. A rendőröknek csak figyelmeztető lövésekkel sikerült megállítaniuk a tömeget. A helyszínen több embert őrizetbe vettek.

A közép-hollandiai kisváros képviselői egy 1500 fő befogadására alkalmas tábor megépítéséről döntöttek volna, a zavargások miatt azonban az ülést elnapolták. [1]A holland igazságügyi miniszter szégyenletesnek, és az ország értékrendjével ellentétesnek nevezte a történteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.