Brutális, barbár

Elítélte a katonagyilkosságot a brit muzulmánok szervezete

Az Iszlám Együttműködés Szervezete a szaúd-arábiai Dzsiddában kiadott nyilatkozatában "brutális, barbár, bűnös és botrányos" tettnek minősítette a gyilkosságot.

2013.05.24 04:15MTI
Fotó: MTI

Elítélte csütörtökön a londoni katonagyilkosságot a brit muzulmánok tanácsa, és részvétét fejezte ki az áldozat családjának. Ugyancsak elítélő nyilatkozatot adott ki az Iszlám Együttműködés Szervezete. A tanács szerint a gyilkosság "igazi barbár tett volt, amely nem az iszlámból indult ki". "Muszlimok régóta szolgálnak az ország fegyveres erőinek kötelékében, és erre büszkék.

A fegyveres erők egyik tagjának megtámadása becstelen dolog, és semmilyen ügy nem igazolhatja ezt a gyilkosságot" - írta közleményében a tanács, amely mindenkit felszólított, hogy fogjanak össze, és ne engedjék, hogy a gyűlölet felülkerekedjen a társadalomban. Az Iszlám Együttműködés Szervezete a szaúd-arábiai Dzsiddában kiadott nyilatkozatában "brutális, barbár, bűnös és botrányos" tettnek minősítette a gyilkosságot, és megerősítette, hogy a szervezet "szilárdan állást foglal a terrorizmus minden formájával szemben, beleértve a vallási alapú gyűlölködést, türelmetlenséget és erőszakot".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.