Pakisztánban

Amerikai rakéták újabb al-Kaida-vezetőket öltek meg

Megölte az al-Kaida egyik legmagasabb rangú parancsnokát, Abdel Rehman al-Huszajnant egy pilóta nélküli amerikai repülőgépről indított rakéta.

2012.12.09 15:06MTI

A támadást csütörtökön hajtották végre Pakisztán északi törzsi területén, Mir Ali város közelében egy ház ellen. Az Abu Zaid al-Kuvaiti néven is ismert al-Huszajnan lánya és felesége is megsebesült, s a kórházba szállított asszony pénteken ugyancsak meghalt. 

Egy vasárnapi, ugyancsak amerikai drónnal végrehajtott támadásban meghalt az al-Kaida egy másik parancsnoka, Mohammad Ahmed Almanszúr és három társa. Az al-Kaida vezetőkre egy házban csaptak le Észak-Vazirisztánban, ugyanabban a körzetben, ahol al-Huszajnannal is végeztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.