Ezúttal öten haltak meg

Két napon belül a második merénylet síiták ellen Pakisztánban

Két napon belül már a második pokolgépes merényletet követték el vasárnap a pakisztáni Dera-Iszmáilhánban egy síita vallási menet ellen. Ezúttal öt ember halt meg, további hetven pedig megsebesült.

2012.11.25 10:29MTI

A szombati robbantásnak nyolc halálos és harminc sebesült áldozata volt, a halottak között négy gyerek volt. A robbanószerkezetet az út mentén helyezték el, egy szemétkupacban. A vasárnapi merényletben a pokolgép egy üzletben robbant fel, és megsebesített öt rendőrt is. 

A dera-iszmáilháni kórház egyik orvosa közölte, hogy nincs elegendő mentőautó a sebesültek beszállítására, és nincs elég ágy sem, részben az előző napi merénylet miatt. Dera-Iszmáilhán az al-Kaida terrorhálózattal kapcsolatban álló radikális szunnita csoportok fellegvára. 

Utóbbiak a síitákat nem tekintik hithű muzulmánoknak, és merényletekkel fenyegették meg őket a síita gyászhónap, a muharram idejére. Az utóbbi napokban Karacsiban és Ravalpindiben összesen huszonöt embert öltek meg két merényletben, amelyek elkövetőjeként a pakisztáni tálibok jelentkeztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.