A szíriai konfliktus

ENSZ-főtitkár: mindkét oldalt felelősségre kell vonni a háborús bűnökért

A szíriai konfliktus során elkövetett háborús bűnökért mindkét oldalt, a kormányerőket és a felkelőket is felelősségre kell vonni.

2012.09.10 17:31MTI

Biztosítanunk kell, hogy mindenkit, aki (Szíriában) háborús bűnt, emberiesség elleni bűncselekményt vagy más emberjogsértést követett el, felelősségre vonják" - hangsúlyozta Ban Ki Mun.

Az ENSZ főtitkára hozzátette: rendkívül nyugtalan a szíriai kormányerők részéről végrehajtott, polgári személyek ellen irányuló légitámadások, a vallási felekezetek között növekvő feszültség és a romló humanitárius helyzet miatt, továbbá azért, mert mindkét fél szemmel láthatóan erővel akarja megoldani a konfliktust, s nem párbeszéddel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.