Szíriai polgárháború

A felkelők szerint visszaverték Aleppónál a hadsereg támadását

A szíriai kormányerők visszavonultak Aleppó Szaláheddín nevű negyedének egyes részeiből, miután heves harcokat vívtak az Aszad-rendszer megdöntéséért küzdő lázadókkal - közölték ellenzéki források szerda délután.

2012.08.08 19:17MTI

"Utcai hadviselés folyt, a lázadók szörnyű veszteségeket okoztak Aszad erőinek, amelyek most visszavonulnak. Szaláheddín a Szabad Szíriai Hadsereg ellenőrzése alatt áll" - mondta egy aktivista a Skype-on keresztül a brit hírügynökségnek.

A beszámolót más lázadók is megerősítették. Az eseményekről közölt változatuk ellentmondásban áll a szíriai állami televízió korábbi jelentésével, amely szerint a kormányerők benyomultak Szaláheddínbe, megölték a lázadók nagy részét, és behatoltak a város más részeibe is új offenzívájuk során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.