Döntött a szenátus

Connecticut államban eltörölték a halálbüntetést

Connecticut állam szenátorai csütörtökön a halálbüntetés eltörlése mellett döntöttek, így az északkeleti állam az Egyesült Államok ötödik olyan szövetségi állama lett, ahol felhagynak ezzel a gyakorlattal.

2012.04.05 12:52MTI

A törvénytervezet, amelyet még a szövetségi állam képviselőházának is jóvá kell hagynia, szabadlábra helyezés lehetősége nélküli életfogytiglani elzárással cserélte fel a legsúlyosabb büntetést.
   
A demokrata párti többségű szenátus 20 igen és 16 nem szavazattal hozta meg döntését. Ha a szintén demokrata párti többségű képviselőház is támogatja a jogszabályt, még Connecticut állam kormányzójának, Dannel Maloynak is alá kell írnia; ő támogatja az intézkedést.
   
A döntés csak a törvény elfogadása után elítéltekre vonatkozik, így a jelenleg az államban lévő tizenegy halálra ítélt még kivégezhető.
   
Négy másik amerikai állam – az északi Illinois, a keleti New Jersey, a délnyugati Új-Mexikó és az északkeleti New York – az elmúlt öt évben törölte el a halálbüntetést. Az intézkedés támogatóinak száma egyre nő a nyugati Kaliforniában is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.