Hatezer forintot kért orvosi vizsgálati díjként

Nem létező munkahelyekre hirdetett állásokat egy csaló

A rendőrség tájékoztatása szerint az ország több nagyvárosában, nem létező gyárakba hirdetett állásokat egy hajdúhadházi férfi, aki előzetes orvosi vizsgálat díjaként a jelentkezőktől hatezer forintot kért. Az 1200 sértettet felvonultató ügyben a tatabányai rendőrkapitányság kedden zárta le a nyomozást.

2011.05.17 10:39MTI

Az elkövető 23 különböző e-mail címet használt. Nyomdaipari, konzervgyártó, édességcsomagoló és orvosiműszer-készítő állásokra toborzott jelentkezőket, akiket az ország különböző pontjain ugyanarra az időpontra hívott művelődési házakhoz, kérve, hogy vigyék magukkal a hatezer forint befizetését igazoló csekket - tette hozzá a megyei főkapitányság sajtóreferense.   
   
Léber Gabriella elmondta: a jelentkezőket a találkozó helyszínén senki nem várta. A rendőrség az e-mail címek alapján jutott el az elkövetőig, aki egy debreceni hajléktalan segítségével nyitott bankszámlát. A pénzforgalmi adatokból kiderült, hogy 60 ember fizetett a csalónak, további 1200 esetben kísérleti szakaszban maradt a bűncselekmény, mert a címzettek nem adták fel a kért összeget.
   
A sajtóreferens tájékoztatása szerint az üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.