Nem tartalmazott robbanószert

Bombának látszó szerkezetet találtak egy kecskeméti iskolában

Nem tartalmazott robbanószert az a bombának látszó szerkezet, amelyet egy kecskeméti általános iskola udvarán találtak péntek reggel egy levéllel együtt, és a tűzszerészek délelőtt semmisítettek meg.

2011.05.13 13:33MTI

Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: az eset feltehetőleg összefügg az intézmény igazgatójának szerdán tett bejelentésével. A vezető ugyanis a hét közepén egy újságok betűiből kirakott, "elégedetlenséget és elkeseredést tükröző", zavaros tartalmú levelet talált a Mátyás Király Általános Iskola postaládájában.

Bár a szöveg konkrét fenyegetést nem tartalmazott, az ügyben zaklatás bűncselekmény megalapozott gyanújával eljárást indított a rendőrség, ismeretlen tettes ellen – mondta az őrnagy. Jelezte: péntek reggel fél hattól a péntek 13-i dátumra való tekintettel, elővigyázatosságból a városi rendőrkapitányság munkatársai általános ellenőrzést tartottak az iskola területén.

Nem sokkal negyed 8 után az iskola gondnoka egy csőszerű szerkezetre és egy újabb levélre bukkant az intézmény udvarán, egy kerti pavilonban. A levélben az állt: ha nem nyúlnak a szerkezethez, az nem fog felrobbanni – közölte a sajtószóvivő, akinek a közlése szerint kollégái ezt követően a helyszínen azonnal biztonsági zónát jelöltek ki.

A gyerekeket a létesítmény túlsó részébe terelték, az utca érintett szakaszát lezárták, a környékbeli lakókat pedig megkérték: ne hagyják el otthonukat. Később az iskolát teljes egészében kiürítették, majd az időközben megérkezett tűzszerészek "irányított megsemmisítést" hajtottak végre.

Az akció erős hanghatással járt, ám a szakértők megállapították: a csőben nem volt robbanószer – fogalmazott Mihályné Bornemisza Eleonóra.

A diákok még délelőtt visszatérhettek az iskolába, ahol azonban továbbra is tart még a helyszínelés – tette hozzá.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság az eset kapcsán közveszéllyel való fenyegetés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, ugyancsak ismeretlen tettes ellen. A szerdai és pénteki ügyet várhatóan egyesítve kezelik a nyomozás során – mondta az őrnagy.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.