Négyszer telefonált a rendőrségre

Bombarobbantással fenyegetőzött egy balmazújvárosi nő

Rövid időn belül négyszer telefonált a rendőrségre egy nő azzal fenyegetőzve, hogy bombát fog robbantani Balmazújváros öt közintézményében.

2010.10.26 13:59MTI

A 35 éves helyi lakost elfogták és gyorsított eljárással vonják felelősségre - tájékoztatta a rendőrség kedden az MTI-t.

Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője közölte: a nő hétfő reggel telefonált be a rendőrségre, majd - hogy nyomatékot adjon szavainak - többször megismételte a robbantással való fenyegetőzést. A rendőrség a telefonáló által megjelölt intézményeket átvizsgálta, de robbanóeszközt nem találtak.

Az első hívást követő pár órán belül beazonosították és előállították a 35 éves helyi lakost - tette hozzá a szóvivő. A gyanúsított kihallgatása során azt mondta: szeptemberben adósságai miatt kölcsönvette hozzátartozója betétkönyvét, s abból az összegből rendezte tartozásainak egy részét. Rokona azonban a pénz eltűnése miatt feljelentést akart tenni a rendőrségen, ő ezt kívánta megakadályozni a fenyegetőző hívásokkal.

A gyanúsított ellen közveszéllyel való fenyegetés vétsége miatt indult eljárás. A nőt gyorsított eljárással tervezik felelősségre vonni, tettéért két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - tette hozzá az őrnagy.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.