Metángáz okozhatta a detonációt

Felrobbant a fehérgyarmati vízmű

Felrobbant a vízmű Fehérgyarmaton kedden; senki sem sérült meg, több településen azonban vízkorlátozásra kell számítani - közölte Pernyák Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője az MTI-vel.

2010.07.13 11:35MTI

A hidroglóbusz teteje teljesen szétnyílt a detonációtól, a víz kifolyt belőle, a torony szigetelése és lemezdarabjai 50-100 méteres körzetben szóródtak szét a környéken - mondta Pernyák Sándor tűzoltó ezredes.

A balesetben nem történt személyi sérülés. Hozzátette: az érintett településeken, azaz Fehérgyarmaton, Mándon, Kömörőn és Penyigén biztosított a vízellátás.

A robbanás egy villanyvezetéket tartó betonoszlopot is kidöntött, így jelenleg szünetel az áramellátás a környéken.

Pernyák Sándor közlése szerint a robbanás okait szakértő bevonásával vizsgálják, ám az valószínűsíthető, hogy metángáz okozhatta a detonációt. Az ezredes javasolja a helyi védelmi bizottság összehívását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.