Kenőpénz miatt indult eljárás

Szocialista gyanúsított a terézvárosi ingatlanügyben

A terézvárosi ingatlanügyeknek is van már politikus gyanúsítottja; a Fővárosi Főügyészség múlt pénteken indított eljárást Halmai Katalin XII. kerületi szocialista önkormányzati képviselő, a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. jogi képviselője ellen.

2009.01.20 07:19Népszabadság Online

Halmai Katalin ügyvédnő a vagyonkezelési jogi képviselő a VI. és a XVII. kerületben, családja vállalkozása pedig értékbecslő volt a Terézvárosban.

Az ügy hátterében egy Bajcsy-Zsilinszky úti üzlethelyiség megszerzése áll, amelyért egy vállalkozótól állítólag 18 milliós kenőpénzt kértek volna helyi politikusok. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Népszabadságnak megerősítette, hogy a gyanúsítottat a Budapesti Nyomozó Ügyészség múlt pénteken hallgatta ki, ügyvédi visszaélés kísérlete miatt.

A gyanúsított nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen viszont panasszal élt, amelyet a Fővárosi Főügyészség fog elbírálni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.