Íme a nyolcadik gyanúsított

Újabb SZDSZ-es önkormányzati képviselőt vettek őrizetbe az erzsébetvárosi ingatlanügyek miatt

Újabb VII. kerületi SZDSZ-es önkormányzati képviselőt vettek őrizetbe a belső-erzsébetvárosi ingatlanügyek miatt; értesülések szerint az őrizetbe vett képviselő Kardos Péter, a kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának volt elnöke.

2008.12.08 15:56MTI
Még örül - képünkön Kardos Péter

Az MTI érdeklődésére a Központi Nyomozó Főügyészség nem kívánt nyilatkozni, keddre ígértek részletes tájékoztatást. A Hírszerző szerint Kardos Péter 1990-től 1994-ig volt a kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke, 1994-től a lakás bizottság külsős tagja.

2002 óta a közrendvédelmi és környezetvédelmi bizottságnak, a pénzügyi bizottságnak és az informatikai bizottságnak tagja. A Központi Nyomozó Főügyészség különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt november 25-én vette őrizetbe az erzsébetvárosi önkormányzat gazdasági bizottságának elnökét, Gál György szabad demokrata önkormányzati képviselőt, akit két nappal később előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság.

A főügyészség szerint a képviselő és egy vele együttműködő vállalkozó a VII. kerületi önkormányzatnak 700 millió forint kárt okozott és további, mintegy 1,6 milliárd forint kár okozását kísérelte meg.

A lap azt írta: ő a nyolcadik gyanúsított az erzsébetvárosi panama ügyében.

E sorba tartozik Nagy György vállalkozó, a VII. kerületi lakásépítő kft. kisebbségi tulajdonosa, élettársa, a gyanú szerint stróman cégek alapításában közreműködő Szijjártó Piroska, az ugyancsak előzetesben lévő Gál György erzsébetvárosi SZDSZ-frakcióvezető, az épületeladásokat a testületnek előterjesztő gazdasági bizottság korábbi elnöke, valamint több strómancég-tulajdonos - olvasható a lapban.

Nagy György egy darabig előzetes letartóztatásban volt az ügyben, de a főügyészség december elején megszüntette az előzetes letartóztatását. A Népszava szerint Nagy Györgyöt vádalku nyomán engedték el; ezt a főügyészség nem tudta megerősíteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.