Szabálytalan munkavégzés okozta a robbanást

Tragikus gázrobbanás történt! Egyre nő a sérültek száma

Már tizenegy sérültje van a gázrobbanásnak, ami szerdán délután történt Pécsett; a munkaügyi felügyelőség szerint a balesetet feltehetően szabálytalan munkavégzés okozta; mintegy 70 ember nem költözhet vissza a lakásába.

2008.05.07 20:18MTI

Zsobrák Péter, a baranyai rendőrség sajtóreferense az MTI-nek elmondta: további három ember jelentkezett a mentőknél, hogy lássák el égési sérüléseiket; a balesetben így összesen tizenegyen sérültek meg. Egy idős asszony, aki a gázrobbanás helyszínén lévő lakóházban tartózkodott, súlyos légúti és égési sérülést szenvedett, őt eszméletlen állapotban vitték kórházba.

Három másik sérültet füstmérgezés miatt szállítottak el. További négy járókelő, rendőr akkor sérült meg, amikor a robbanás után megpróbáltak segítséget nyújtani.

fotó: MTI

Zsobrák Péter hozzátette: folyik a baleseti károk helyreállítása, a rendőrség szakértői véleményre vár, és ennek birtokában dönt arról, indít-e büntetőeljárást az ügyben. A helyszínen a munkaügyi felügyelőség ellenőrei megállapították: feltehetően szabálytalan munkavégzés okozta a balesetet.

A ház állapotának felmérését végző Brandtmüller György statikai mérnök a helyszínen újságíróknak elmondta: a robbanás során az épület egyik lépcsőháza életveszélyessé vált, oda nem költözhetnek vissza a lakók. Mint mondta, helyre lehet hozni az épületet, de ehhez terveket kell majd készíteni.

A robbanás Pécs Uránváros városrészében, az Ybl Miklós utcában történt, amikor egy kábelszolgáltató cég munkatársai "irányított fúrást" végeztek egy négyemeletes társasház előtti munkagödörben, és elvágtak egy gázvezetéket. A gáz több órán át ömlött a sérült vezetékből. A detonáció közelében álló ház 60-70 lakója egyelőre nem költözhet vissza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.