A kenyér egészségkárosító?
A kenyérfogyasztás veszélyei
A legfrissebb amerikai kutatások szerint a kenyér fogyasztása komoly egészségkárosító hatásokkal járhat. A neves Journal of Bluntness c. szaklapban megjelet tanulmány tételesen összefoglalja a kenyérfogyasztás hátrányait.
2008.04.01 12:54medipress.huA lapban ismertetett cikk Dr. Jonas Rubbish, ismeretlen táplálkozáskutató tollából származik. Rubbish egyébként a denveri Southnorthern Egyetem adjunktusa. A szakember 600 évre visszamenőleg tekintette át a kenyérrel foglalkozó kutatásokat, és a következő megállapításokat tette:
1. A büntetés-végrehajtási intézetekben fogva tartott elítéltek több mint 98 százaléka kenyérfogyasztó.
2. A kenyérfogyasztó családokban felnövekedő gyermekek 50 százaléka a standardizált teszteket átlag alatti eredménnyel teljesíti.
3. A XVIII. században, amikor gyakorlatilag minden kenyér otthon, a háztartásban készült, az átlagéletkor nem érte el az 50 évet, a csecsemőhalandóság elfogadhatatlanul magas volt, sok nő belehalt a szülésbe, és a lakosságot olyan járványok tizedelték, mint a tífusz, a sárgaláz és a madár-influenza.
4. Az erőszakos bűncselekmények több mint 90 százalékát kenyérfogyasztás után 24 órán belül követik el.
5. A kenyér alapanyaga a tésztának nevezett szubsztancia. Kísérletek során bebizonyosodott: ebből az anyagból néhány dekagramm elég, hogy egy egér megfulladjon tőle. Az átlag magyar ennek sokszorosát fogyasztja el egy hónap alatt!
6. A primitív törzsi társadalmakban, ahol a kenyérfogyasztás ismeretlen, évszázadok óta feltűnően kevés rákos megbetegedést, Alzheimer-, Parkinson-kóros, csontritkulásos esetet jegyeztek fel.
7. A kenyér bizonyítottan addiktív. Kísérleti alanyok, akiktől egy időre megvonták, és csak vízzel táplálták őket, alig 2 nap elteltével már kenyérért könyörögtek.
8. A kenyérfogyasztás sok esetben csak előkészítője a „keményebb” élelmiszerek, mint például a vaj, lekvár, méz fogyasztásának.
9. A kenyérről bebizonyosodott, hogy magába szívja a vizet. Mivel az emberi testet több mint 60 százalékban víz alkotja, a huzamos kenyérfogyasztás beláthatatlan következményekkel járhat a szervezet molekuláris összetételére nézve.
10. Az újszülöttek köhögnek a kenyértől.
11. A kenyeret 200 Celsius-fok körüli hőmérsékleten sütik. Ez a hőmérséklet nem egészen egy perc alatt elpusztít egy felnőtt embert.
12. A legtöbb kenyérfogyasztó képtelen megkülönböztetni a tudományos tényeket a statisztika álruhájába burkolt, értelmetlen locsogástól.
A szakemberek az ijesztő adatok ismeretében a következő intézkedések foganatosítását javasolják azonnal hatállyal a Föld összes országa számára:
1. A fiatalkorúak kenyérvásárlásait be kell tiltani.
2. Azonnal felvilágosító kampányt kell indítani az összes médiában „Mondj nemet a veknire!” jelszóval.
3. Minden kenyérféleséget 300%-os büntető adóval kell megterhelni a kenyér által okozott ártalmak költségeinek fedezésére.
4. A kenyérfogyasztás reklámozásának gátat kell szabni.
5. Az iskolák környékén kenyérmentes zónákat kell kialakítani.