természetes kúra
Az omega-3 és a pszichózis
Csökkentheti a pszichózis kialakulásának kockázatát a sok hosszú láncú, többszörösen telítetlen omega-3 zsírsav fogyasztása.
2011.04.12 15:53laptopkonyhaIsmert, hogy a skizofrénia és más pszichózisok kezelése jobb eredményeket hoz, ha azt a betegség korai fázisában végzik. Azt feltételezték, hogy még jobb eredményeket lehet elérni, esetleg még a pszichózis kialakulását is meg lehet akadályozni, ha a nagy kockázatú személyeket már a praeklinikai szakaszban kezelni kezdik omega-3 zsírsavval. (Omega-3 források: tengeri halak, Chia mag, lenmagolaj.)
Az, hogy egy természetes anyaggal megakadályozható, de legalábbis késleltethető a pszichózis kialakulása, reményt nyújt, hogy ezeket az antipszichotikumok alternatívájaként lehet majd használni a pszichózis, azaz a betegség kitörése előtt, amikor még csak kezdeti jelei vannak.

A transzzsírok miatt a hidrogénezett növényi olajok elvesztik az egyetlen előnyüket, amely az állati zsiradékok elé helyezte őket az egészséges táplálkozásban.
folytatás >>