A felszabaduló energiákat visszatartjuk

Négy tantra-szex tipp kezdőknek

Sokan szeretnék megtanulni a tantra-szex rejtelmeit, amelynek lényege, hogy az együttlét során felszabaduló energiákat visszatartjuk és magunkra illetve kedvesünkre fordítjuk azt.

2010.10.12 13:07medipress.hu

Más szavakkal mondja: nem az orgazmus elérése a fő cél.

Misztikusan hangzik, és sokak számára alighanem bizarr pozíció - "Ülő Lótusz" vagy "Ugró Pók" - valamint 36 órán át tartó szeretkezések képe ugrik be róla.

Nem kell azonban ennyire túlbonyolítani a dolgot, a tantra-szex lényegét két gondolattal is megfoghatjuk: ne törekedjünk mindenáron az orgazmusra és kerüljünk minél közelebb partnerünkhöz.

Íme négy tipp, amivel tantra-szerűvé tehetjük legközelebbi együttlétünket kedvesünkkel.

Teremtsünk intim környezetet


Ahhoz, hogy kellően egymásra tudj hangolódni pároddal, nyugodt, bensőséges környezetre van szükség.

Távolíts el a szobából minden olyan tárgyat, ami elvonhatja a figyelmet, majd díszítsd ki a helyiséget virágokkal, gyertyákkal. Az illatoknak kiemelt szerepe van, próbálj természetes aromákat használni, például jázmint vagy rózsaolajat.

Győződj meg róla, hogy a szeretkezés helyszíne kellően kényelmes legyen, szólhat valami halk háttérzene, amit mindketten szerettek.

Szippantsd be párod

A nő üljön a férfi ölébe úgy, hogy annak háta mögé teszi a lábát (ezt hívják yab-yum pozíciónak).

Koncentráljatok arra, hogy együtt lélegezzetek a következőképpen. Ahogy párod kilégzést végez, te próbálj meg belégzést végezni és fordítva. Minden jógagyakorlat alapja a légzés kontroll alatt tartása, mindennek a tantra-szexben is nagy szerepe van.

Tartsd nyitva a szemed

Egy-egy izgalmas pillanatban szinte önkéntelenül is lehunyjuk szemünket az aktus során. Nem is olyan könnyű végig nyitott szemmel szeretkezni - pedig ez is a tantra egyik alapeleme.

Lássuk meg partnerünk minden rezdülését, merjük magunkat teljesen kitárni - ez olyan közelséget ad, ami fokozza az élményt.

Lassan haladjunk előre

Talán ez a része a férfiaknak nehezebb, de mindazt, amit eddig gyorsan lezavartunk (beleértve az előjátékot is) nyújtsunk el.

Minél hosszabb ideig tart a simogatás-ölelkezés, annál több szexuális energia halmozódik fel, ami a nőknek extra izgalmat okoz.

A férfiakat az hozza lázba, hogy kontroll alatt tudják tartani saját gerjedelmüket.

Olyannak képzeljük el az együttlétet, mint egy meditációt - csak itt éppen ketten meditálunk egy közös cél érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.