Nemcsak szebb, hanem egészségesebb is

Színes karfiollal az egészségért

Egyes kutatások szerint nem csak szebb, hanem egészségesebb is a fehérnél a nemrég kifejlesztett színes karfiol.

2008.02.19 18:04medipress.hu

Brit tudósok több évtizedes növénynemesítő munka után rájöttek, hogyan lehet a hagyományosan fehér zöldség színét megváltoztatni. Andrew Coker, a kutatással foglakozó Syngenta cég szóvivője jelezte: eredményeiket nem génmanipulációval, hanem kizárólag nemesítéssel érték el. 

A színes karfiol már korábban is feltűnt Angliában, de kereskedelmi forgalomba akkor még nem került. A zöldség tesztelése jelenleg is tart, ám a vásárlók valószínűleg már ebben az évben találkoznak vele a kisebb boltokban. A kutatók remélik, terményükkel az étkezés szó szerint színesebbé válik majd.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.