5,4 milliárd tonna élelmiszer vész kárba évente
A tea és a kávé felmelegítve is finom!
A brit kormány legnagyobb hulladékfigyelő szolgálata arra igyekszik rávenni az embereket, hogy a kihűlt teát és kávét és teát inkább melegítsék újra, hogy meg lehessen takarítani azt az 5,4 milliárd tonna ételt és italt, ami kárba vész minden évben.
2009.11.16 17:10medipress.huA Wrap szerint az ital újramelegítése ötször kevésbé káros a Földre nézve, mintha frisset készítünk helyette. „Minden összeadódik: 50 ml itt, 20 gramm ott.” – idézte a Telegraph Richard Swannelt, a Wrap kiskereskedelmi igazgatóját.
"Az emberek figyelmetlenségből öntik ki az ételt és az italt. Nem nyaggatni akarunk másokat. Fel akarjuk hívni a figyelmüket arra, miként takaríthatnak meg pénzt. Ha csökkentjük a szén-dioxid-kibocsátást, az ennek csak egy jótékony mellékhatása lenne.” – tette hozzá.
A teaszakértők kétkedéssel fogadták a javaslatokat. „Ezt semmiképp sem javasolnám. Az ízt és a töménységet befolyásolja, és elveszi a délutáni teázás ceremónia-jellegét.” - Michael Bonsor, a Claridge hotel élelmiszer-és italrészlegének vezetője.