Erősít, ha élőflórásat választunk
Biztos, hogy annyira jó a joghurt?
A természetes joghurt elsődleges jótékony hatása a benne lévő káliumnak, kalciumnak, B12 és más B-vitaminoknak, valamint a fehérjéknek köszönhető. De vajon hogyan hatnak a joghurt összetevői a szervezetünkre?
2009.11.14 09:20topshop.huA joghurt, azon kívül, hogy csökkenti a bélrendszeri fertőzéseket, valóban erősítheti az immunrendszert (ellenállást alakít ki a betegségekkel és a fertőzésekkel szemben), ha valódi, élőflórás joghurtot fogyasztunk.
Mivel magas az antioxidáns tartalma, így növeli a rákkal szembeni ellenállóképességet. Kálcium tartalma miatt pedig csökkenti a csontritkulás előfordulását.

Amit még Ön sem tudott a joghurtról
- csökkenti, ill. megszünteti a candidiázis tüneteit,
- sok, laktóz érzékenységben szenvedő ember képes joghurtot fogyasztani, mert a benne található enzimek segítenek csökkenteni a belekben található laktóz mennyiségét - ennek köszönhetően élvezhetik az összes tejalapú termék jótékony hatását (elsősorban a kalciumét),
- elősegíti a kalcium jobb felszívódását a belekben, mivel a joghurtban található tejsav tökéletes környezetet biztosít ehhez.
Élőflórás joghurt vagy pasztőrizált?
Az élőflórás joghurtnak a pasztörizált joghurttal szembeni előnyeit még nem sikerült minden kétséget kizáróan bizonyítani.
Ennek ellenére számos bizonyíték látszik alátámasztani az élőflórás joghurt pozitív hatását, és a legtöbb táplálkozástudományi szakember az élőflórás változatot javasolná.