A likopin képes a zsírok elégetését megakadályozni

A paradicsom véd az infarktustól

A paradicsom héjának piros színét adó likopin számos pozitív egészségügyi hatását ismerték eddig is. Olasz kutatók vizsgálata most bebizonyította, hogy a likopin hatékony a szívinfarktus és a stroke megelőzésében is.

2009.04.27 19:31MTI

A szicíliai Taorminában rendezett mediterrán kardiológiai konferencián ismertetett kutatások szerint a "paradicsompiros" antioxidatív hatásával képes a zsírok elégetését megakadályozni, ezzel pedig csökkenti a vérerekben lerakódó plakkok kialakulásának esélyét. A védelemhez napi egy kilogramm nyers paradicsomot kellene elfogyasztani, ám a főzéssel koncentrált zöldségből ennek a mennyiségnek az egytizede is elegendő. A likopin infarktusmegelőző hatása mindenkire érvényes, bár mértéke az adott egyén egészségi állapotától függ.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.