Oldja a szellemi és fizikai fáradtságot

Oxigénre szomjazva

Mindannyian tudjuk, hogy oxigén nélkül nincs élet. De mi van akkor, ha nincs belőle elég? Általános probléma, hogy a környezetszennyezéssel, a zöldfelületek csökkenésével szervezetünk egyre kevesebb, jó minőségű oxigénhez jut.

2008.12.05 07:30

Ezért is fontos tudnunk arról, hogy a napi folyadékbevitellel együtt megoldhatjuk a jó minőségű oxigén bevitelét szervezetünkbe. Szomjazni senki sem szeret, az ivás életünk természetes cselekedetei közé tartozik. Gondolták volna, hogy egy kis odafigyeléssel, ivás közben is sokat tehetünk önmagunkért?

Az Oximix esetében az oxigénnel dúsítás erős mágneses térben történik. Az így kezelt víz stabil fizikai szerkezettel bír, minden lényeges tulajdonsága elektromos vezetőképessége, felületi feszültsége, viszkozitása, dielektromos állandója, infravörös elnyelése megváltozik. Ez a módosult, rendezett vízszerkezet egyrészt közel azonos az egészséges emberi szervezetben található víz szerkezetével, másrészt a mágneses térben az oxigénből legalább másfélszer többet képes a víz magában tartani, mint más elnyeletési eljárások esetében.

A mágneses téren belüli oxigénnel dúsított ivóvíz alapú ital oxigéntartalma az egyéb eljárásokhoz képest másfélszeres mérhető oldott oxigén mennyiséget mutat, azaz 44-60 mg /liter oxigén található a palackozott vizeinkben.

A mai kor átlagembere mozgáshiányos, stresszes életet él, dohányzik, kávét, alkoholt fogyaszt és egészségtelenül táplálkozik. Előbb-utóbb úgy érzi, hogy fáradékony, nem tud megfelelően koncentrálni feladataira, rossz az emésztése, gyakran fáj a feje, fogy az energiája.

Bármilyen meglepő, ma már az emberi szervezet energetikai státusa mérhető, mégpedig a vérben lévő oxigén mennyiségének mérésével, mivel az oxigén közvetlen kapcsolatban áll a sejtek energiatermelésével. Klinikai kísérletek bizonyították, hogy a megemelkedett oxigénszint a vérben az oxigénnel dúsított víz elfogyasztása után 5 perccel már kimutatható. (parciális nyomás emelkedése- Prof. Pakdaman)

Ha tehát növeljük a sejtek oxigénellátását, sokirányú javulást tapasztalhatunk „energia ellátásunkban” is. Ezért az oxigénnel dúsított víz fogyasztása mindenki számára ajánlott, fontos egészségmegőrző eszköz lehet.

Mi is az oxigénnel dúsított víz és mik a jellemzői?

Egy liter friss esővíz, vagy forrásvíz átlagosan 8-15 mg, az ivóvizünk már csak 3-5 mg oxigént tartalmaz. A palackozott szénsavas ásványvizek, üdítő italok, kávék oxigéntartalma megközelítőleg nulla. Általánosan ismert, hogy oxigént a légzés során a tüdőnkön keresztül vesszük fel. Kevésbé ismert, hogy képesek vagyunk az italainkban levő oxigént is hasznosítani.

Az oxigénnel dúsított víz kedvező hatását úgy fejti ki, hogy az oxigéndús vízből a molekuláris oxigén a száj a gyomor- és bélnyálkahártyán keresztül felszívódva a vérárammal eljut a létfontosságú szervekbe, az izmokba, szövetekbe, sejtekbe, megszüntetve ezzel azok oxigénhiányát. Ez a folyamat tízszer hatékonyabban zajlik le, mint a légzés során történő oxigénfelvétel.

Egyértelműen kimutatható egészségügyi hatást minimum 40 mg/l oxigén tartalmú vízzel érhetünk el. A 40 mg/l feletti oxigéntartalmú víz oldja a szellemi és fizikai fáradtságot, kedvezően befolyásolja a keringési és emésztési zavarokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.