Főzz magad a munkahelyedre!
6 tuti egyszerű recept, irodai étkezéshez!
Ha semmi kedved menzára menni vagy az üzemi étkezdébe - és a török, olasz és kínai éttermek sem csigázzák fel ízlelőbimbóidat, itt az idő, hogy ebédre készíts magadnak előre vagy ott, az irodai konyhában egy egészséges és változatos finomságot.
2008.09.22 10:00kulinarisvilag.huBemutatunk neked néhány könnyen elkészíthető, pénztárcakímélő, rafinált ötletet.
Gazpacho
A spanyol zöldségleves hidegen fogyasztandó, elkészítése igen egyszerű: összemixeljük a paradicsomot, uborkát és a paprikát, ízesítjük igény szerint némi sóval, borssal, ecettel és olajjal. Még egyszerűbb, ha a paradicsomlevet turbózzuk fel a fenti összetevőkkel, akkor még a mixelés is elhagyható és csupán a zöldségszeletelés vesz el pár percet előző este.
Szójabab saláta
Az ázsiai konyha legkönnyebb fogása: ízesíthetjük szójaszósszal, ecettel vagy ázsiai halszósszal, akár némi chilivel, hagyjuk kalandozni az ízeket szájpadlásunkon. A haladók keverhetnek hozzá némi reszelt répát is. Zöldségrudacskák mártogatáshoz: nézzünk csak szét a hűtőpolcokon - rengeteg zöldfűszeres, fokhagymás, sima sajtkrém, könnyű, kenhető túró áll rendelkezésünkre. Igen finom nyári ebéd lehet, ha csupán néhány zöldséget felszelve magunkkal viszünk az irodai hamizáshoz mártogatásra: paprika, zeller, no és persze a finom újhagyma. Igazi ízorgia! És a variációk száma szinte végtelen!
Kuszkusz saláta
Uborkával, paradicsommal, paprikával ízesíthető. A menta és a bazsalikom igazi felüdülést hoz unatkozó gyomrunknak is. Ne feledjük a citromlevet és az olajat sem. Mozzarellával ínyenceknek!
Túrókrém
Na, nem a bolti! A friss natúr túró ízlésünknek megfelelően elkészíthető minimális energiaráfordítással. Eper, szeder, ribizli, idénygyümölcsök előnyben! Nyár van, használjuk ki az alkalmat!
Az éhesebb farkasoknak: Bagett friss sajtkrémmel, némi kukoricával, salátalevéllel... nos, sikerült motiválni?