Ajándék
Csokoládécsodák - különleges tárgyak, nem(csak) nyalakodásra
A világhírű csokoládéművészek exkluzív ajándéktárgyakat készítenek csokoládéból, melyeket a tulajdonosaik igazi műkincsként őriznek otthonaikban.
2014.11.04 20:30ma.hu
Az ehető dísztárgyak és festmények az utóbbi években már-már új művészi ágat teremtettek. Carl Warner foodscape art művész például tájképeket készít különböző ételekből, Jean Zaun pedig csokoládéval fest portrékat és különböző csendéleteket. A www.ahonapajandeka.hu összegyűjtött pár különleges csokoládéalkotást.
Bőr vagy csokoládé?
Thomas Schnetzler csokoládémester a Lindt egyik üzletének megnyitójára egy különleges női táskával rukkolt elő mindenki meglepetésére. A táska minden apró részlete fehér és tejcsokoládé megmunkálásával készült. A látogatók alig akartak hinni a szemüknek. Még a valódinak tűnő bőrhatású pántok és a csat alapanyaga is kizárólag csokoládé.

Mona Lisa portré csokiból
Egy tokiói séf Leonardo híres mesterművét alkotta meg csokoládéból. A csokoládéba karcolt Mona Lisa portrét, mely az eredeti kép méretarányos mása, Setsuko Hara, a Mary’s Chocolate cég elnöke mutatta be a Salon du Chocolat kiállításon egy tokiói áruház aulájában. A portré tulajdonképpen egy dombormű, mely élethűen ábrázolja az akkori kor szépségideálját.

Az Eiffel torony csokoládé mása
A 14. Párizsi Csokoládé Vásárra készült el a világ első csokoládé Eiffel tornya, mely azóta is emblematikus tárgya lett a francia cukrászdáknak. Évről évre újabb és újabb változatok készítenek a cukrászmesterek, miniatűr és óriási méretben is. Ezekkel az aprólékosan kidolgozott mesterművekkel belvárosi cukrászdákban találkozhatunk.

Csokoládé a csokoládédobozban
Egy marcipán virágokkal és étcsokoládé szalaggal díszített virágos ajándékdoboz szintén exkluzív ajándék lehet. Egy valódi cukrászati remekmű. Az étcsokoládéból készült dobozba bármilyen ajándéktárgyat, akár bonbonokat is tehetünk, így tökéletes a meglepetés.

Csokoládékollekció a kifutón
A spanyol Paco Rabanne híres csokoládékollekciója pedig már csak hab a tortán. A divattervező egytől egyig édességbe burkolta modelljeit egy exkluzív bemutató erejéig. Rabanne természetesen nem hétköznapi viseletre szánta kollekciójának ehető darabjait, csak egy érdekes kirándulás volt számára a divat és a gasztronómia összefonódásaképp.