Egészséges rágcsálnivaló

Mennyire egészséges a pattogatott kukorica?

Egy amerikai kutatás szerint azok, akik sok pattogatott kukoricát esznek, több teljes magvat és kevesebb húst fogyasztanak, vagyis egészségesebben táplálkoznak.

2008.07.29 18:40ideal.hu

A The Center for Human Nutrition kutatói arra voltak kíváncsiak, milyen szerepet játszik az amerikaiak étrendjében a pattogatott kukorica, amely valójában teljes gabonaféle, és mint ilyennek, sok pozitív hatása lehet, például a szívbetegségek és a cukorbetegség kockázatának csökkentése.

A kutatók 15 506 amerikait kérdeztek meg, akik arról számoltak be, mit ettek az elmúlt 24 órában. 6 százalékuk fogyasztott pattogatott kukoricát. Ők átlagosan kb. 38,8 g kukoricát ettek naponta.

A többiekhez képest nagyjából 250-szer több teljes gabonát fogyasztottak, és kb. 22 százalékkal több rostot. Általánosságban is több teljes gabonát ettek, és kevesebb húst. Így több magnéziumot és szénhidrátot, viszont kevesebb fehérjét, niacint és folsavat fogyasztottak, mint akik nem ettek kukoricát. Úgy tűnik, a pattogatott kukorica egészen egészséges rágcsálnivaló.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.