Akkor az igazi, ha van tagine!
Darált hússal töltött padlizsán oregánós paradicsomos babbal
Már unjuk a fasírtot, a bolognait, de szívesen ennénk valami izgalmasat darált húsból?
2012.07.23 08:14laptopkonyhaA laptopkonyhások ezt az ételt a filmen egy úgynevezett "tagine" nevű edényben készítik. Természetesen, hagyományos edényben is elkészíthető; az elkészítési idő ebben az esetben 3 óra + a bab áztatására szánt 24 óra.
Hozzávalók:
1 db nagyobb padlizsán
25 dkg darált hús
gerezd fokhagyma
1 tk olívaolaj
1 kk reszelt citromhéj
1 kk szárított bazsalikom
aprított chilipaprika
bors
só
Paradicsomos babhoz
20 dkg gyöngybab
4 ek olívaolaj
20 dkg hagyma
1 db kaliforniai paprika, piros
6 gerezd fokhagyma
2 ek sűrített paradicsom
1 tk oregánó
1 tk cukor
só
Elkészítés
Tehát, a paradicsomos babhoz a gyöngybabot előző nap beáztatjuk. Másnap főzzük puhára; amikor már puhul – nagyjából egy óra elteltével -, akkor sózzuk meg a vizet, és a saját levében hagyjuk kihűlni. Természetesen, azt az utat is választhatja, amit a filmen a Laptopkonyha.hu csapata: használhat konzerv főtt babot, így elkerülheti az áztatást és a bab előfőzését.
Visszatérve a receptre: apróra vágjuk a hagymát, felkockázzuk a kaliforniai paprikát.
Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát, az oregánót, a cukrot és a sót, a paradicsompürét, a főtt babot, és annyi vízzel öntjük fel, hogy hígabb mártást kapjunk. Fölforraljuk, és utánaízesítünk.
A padlizsánt hosszában vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és egy órán át állni hagyjuk. Utána lemossuk, papírtörlővel leszárítjuk. A húst összekeverjük a fűszerekkel, a sóval, és ebből a masszából teszünk minden padlizsánszelet egyik végére, majd feltekerjük. A tekercseket egy magasfalú tepsibe helyezzük, és leöntjük a paradicsomos babbal. Alufóliával letakarjuk, és 130 – 150 fokon puhára pároljuk nagyjából 1 óra alatt. Ezt követően levesszük a fóliát, és villával ellenőrizzük, puha-e a padlizsán. Ha nem, akkor tovább tartjuk a sütőben.
Tálalás
Érdemes szép tepsiben, kerámia- vagy üvegtálban készíteni, mert ezekben lehet igazán szépen tálalni.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 22:55 Meteorológia: immár több mint egy évtizede hóínség jellemzi Budapest éghajlatát
- 20:53 Agrometeorológia: kiadós csapadék segíti a friss vetést
- 16:31 Megakadályozták egy ortodox püspök húsvéti zarándoklatát Moldovában
- 14:27 Betiltották Virginia állam zászlaját a római istennő fedetlen melle miatt
- 12:22 Elismerné a Krím félszigetet Oroszország részeként az USA - Bloomberg
- 10:49 Elkészült a TAL vezeték bővítése, Csehországnak nincs szüksége orosz kőolajra
- 8:37 Szívműtéten esett át Nyilasi Tibor
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06