A "vendéglátós" fajtából

Bólét - gyorsan

Hirtelen összejöttek a barátok, a szomszédok és néhány családtag is arra vetődött, ebben a nagy melegben pedig jól esne valami finom ital? A Laptopkonyha.hu videóreceptje következik!

2012.07.03 11:19laptopkonyha

Hozzávalók:
- tonic
- grenadine
- sárgabaracklikőr
- málnaszörp
- egyszerű citromos limonádé
- száraz rizling
- vegyes gyümölcs – mélyhűtött
- friss gyümölcs
- száraz pezsgő

Elkészítés
Elsőként indítsa el a Laptopkonyha.hu videóját, így nem csak professzionális utasítások, hanem sok más érdekesség kíséretében készítheti el vendégváró italát!

Mindenképpen olyan tálalásra alkalmas edényt válasszunk, amibe az alkoholos alap és a gyümölcs is belefér – ebbe kell ugyanis összekevernünk az alap hozzávalóit. Ha mélyhűtött gyümölcsöt használunk, akkor ezt még jeges állapotában tegyük az alaphoz, mert így kellemesen lehűti a levet. Ha friss gyümölcsöt használunk, ami akkor a legjobb, ha a hűtőben pihent, akkor az alapot érdemes korábban elkészíteni, és lehűteni, ha erre nincs időnk, használjunk jégkockát. Aki a gyümölcsöt inkább puhán szereti, az áztassa az alaplében 2 -3 órán keresztül.

Tálalás
Tálalásnál ebből a sűrű gyümölcsös léből a poharakat feltöltjük a kétharmadukig, és ehhez öntünk még egyharmadnyi pezsgőt vagy proseccót. Csak annyit készítsünk, amennyit éppen megiszunk, így a bólé mindig frissen élvezhető!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.