Nagyobb rost- és víztartalmú ételekkel járunk jól
A paprika színe se mindegy! - Kis változásokkal a nagy fogyásért
Ideje abbahagyni a késő esti majszolást, és kialakítani egy új étrendet. Kisebb változtatásokkal elérhetjük, hogy lassan de biztosan elinduljunk a könnyebb testsúly felé.
2012.01.03 10:15ma.huMint azt már nem először hallhatjuk, nem kell koplalás a fogyáshoz. Csupán változtatásokra van szükség az étrendünkben.
Cseppet sem fogunk éhezni például, ha eddigi ételeinket ízletes salátákra, alacsony kalóriás rágcsálnivalókra cseréljük, és feltöltjük a szervezetet vitaminokkal, antioxidánsokkal.
Korábban már olvashattunk tippeket az apró változtatásokhoz, amelyek fogyáshoz vezetnek - nézzük, mit tehetünk még azért, hogy kívánt formánk mielőbb elérhető legyen.
1. Fagyi helyett egészséges rágcsálnivalót!
Gyűjtsünk be több olyan nassolnivalót, amelyekkel elkerülhetjük, hogy jégkrém után nyúljunk a hűtőben (legjobb egyébként, ha nincs is otthon jégkrém!). Keverjünk inkább össze gyümölcsöket görög joghurttal, ha egy ízletes és kellemes nasira vágyunk.
Ha csokoládé után vágyakozunk, egy keveset beleszórhatunk a joghurtba, az íze kedvéért. Így is jelentős számú kalóriától kíméljük meg magunkat!

2. Gyümölcsöket és magvakat
A legeredményesebb személyi edzők is azt tanácsolják: fogyasszunk gyümölcsöt ehető magvakkal, illetve vitaminban gazdag citrusféléket.
A banán és az ananász kalóriatartalma például alacsony. A magvak és a gyümölcsök együtt gondoskodnak arról, hogy elég rosthoz jussunk és az anyagcserénket felpörgessük.
3. Hagyjuk ki a margarint
A margarin üres kalóriákkal van tele és transz-zsírt is tartalmaz - ez a legrosszabb zsír, amit ehetünk. Ha szeretnénk valamit kenni teljes kiőrlésű kenyérszeletünkre, mandulavajjal vagy egyéb alacsony-kalóriás megoldásokkal jobban járunk.
4. Cseréljük a szőlőt cseresznyére
A gyorsabb fogyásért szőlő helyett fogyasszunk cseresznyét. A cseresznye vitaminban és rostban gazdag, könnyítsük meg vele az emésztőrendszer munkáját. Segítségével a meglevő zsírlerakódásokat könnyebben lebontjuk, és előtérbe kerülhetnek az egészségesebb ételek.

5. Sárga paprika helyett pirosat
A különbségen törhetjük a fejünket, a táplálkozási szakértők azonban felhívják a figyelmet arra, hogy a zöldségek rosttartalmát is vegyük figyelembe. Nagyobb mennyiségben tartalmaz rostot a piros, mint a sárga paprika - fogyasztásával előbb veszíthetünk a súlyunkból.
6. Só helyett bármilyen más fűszert
Számos lehetőség van arra, hogy az ártalmas sót egyéb fűszerekkel helyettesítsük. Itt a cayenne bors, a fekete bors vagy a kurkuma - valamennyi használata felgyorsítja az anyagcserét és gyorsabb súlyvesztéshez vezet.
A só ellenben arra készteti a szervezetet, hogy megtartsa a vizet, amely puffadást generál...
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 22:55 Meteorológia: immár több mint egy évtizede hóínség jellemzi Budapest éghajlatát
- 20:53 Agrometeorológia: kiadós csapadék segíti a friss vetést
- 16:31 Megakadályozták egy ortodox püspök húsvéti zarándoklatát Moldovában
- 14:27 Betiltották Virginia állam zászlaját a római istennő fedetlen melle miatt
- 12:22 Elismerné a Krím félszigetet Oroszország részeként az USA - Bloomberg
- 10:49 Elkészült a TAL vezeték bővítése, Csehországnak nincs szüksége orosz kőolajra
- 8:37 Szívműtéten esett át Nyilasi Tibor
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06