Jobb, mint a gyorséttermi "ámokfutás"
Vigaszételek, amik nem hizlalnak!
Ne vessük rá magunkat az első kirakatban árválkodó fánkra, ha rossz a kedvünk: hazáig eljutunk valahogy, ahol elkészíthetjük az egészségesebb változatot is.
2011.10.05 15:55ma.huIsmerős a szituáció: ha búslakodásnak eresztjük a fejünket, könnyen egy sarki gyorsétteremben találjuk magunkat.
Ilyenkor az ember gondolkodás nélkül ráveti magát egy csokis fánkra, egy palacsintára, egy sajtburgerre. Aztán pedig nézhetünk, hogy ez a farmer előző hónapban még ránk fért...

Nem minden "vigaszétel" árt azonban a vonalainknak. Fogyaszthatjuk őket kicsit másképp is, és nem kell mellőznünk a finomságokat az étrendünkből. Csupán az összetevőkön kell egy kicsit változtatnunk. Íme néhány példa.
Palacsinta:
A fehér lisztet, amelyet minden palacsinta (és egyéb sütemény) készítéséhez használunk, cseréljük teljes kiőrlésű búza- vagy zablisztre. A minimális cukor belefér, de készülhet édesítőszerrel is. A zsíros, hizlaló töltelék helyett pedig jöhet a gyümölcsbefőtt és a juharszirup.
Lasagna:
Engedjünk fel két doboznyi fagyasztott spenótot, mossuk meg, majd fektessük a lasagna lapok közé a hizlaló sajt helyett. Több telítő rost és kevesebb kalória!
Brownie:
Ugyanolyan ízt érhetünk el, ha a cukornak csupán egynegyedét használjuk fel az elkészítéséhez. A szerkezetét sem változtatjuk meg jelentősen.
Kapcsolódó írások:
- Ne pazarold idődet a hosszas főzésre: így legyen meg minden előre!
- Sokkal jobb lesz, ha nem izzadsz annyira bele...!
- Öregszel? Most vesd rájuk magad, amíg nem késő
- Fotók - Fincsi, mézes, krémes, sajtos: mindez 80 kalória alatt!
- Trükk a fogyáshoz: azt eszed, amit meglátsz!
- Vigyázz! Lehet, hogy ez már a veszélyes evés?
- Fájni fog? Hogy iktassuk ki a sót és a cukrot?
- 6 tipp, hogy sose együnk túl sokat!