A barna cukor szépít és kevesebb kalóriás is!
Barna, arcra és kávéba is szórható! Mi az?
Mára sokan váltottak át a fehérről a barna cukorra, mégsem olyan népszerű egyelőre - pedig számos előnye van, nemcsak szépít, gyógyít is!
2011.09.12 08:29ma.huTermészetes szépítő és öregedést lassító hatásai miatt sokkal jobb ötlet a kávénkba, ételeinkbe barna cukrot keverni a fehér helyett. Használjuk ki előnyeit!
Ha üde, friss bőrre, arcra vágyunk, mi sem egyszerűbb, mint a barna cukor használata. Igazi bőrradírként működik, és segít, hogy az elhalt hámsejtektől megszabaduljunk.
Fél csésze barna cukrot daráljunk meg kávédarálóban, hogy az állaga lágyabb legyen. (Ha a testünkre használjuk bőrradírként, maradhat a keményebb állag is). Adjunk a darálthoz 3 evőkanál olívaolajat az extra hidratálásért, valamint, ha akarjuk, egy kis szerecsendiót is szórjunk hozzá, a kellemes illat miatt.
Nedvesítsük be az arcunkat, majd vigyük fel rá körkörös mozdulatokkal a masszát. 2 percig tartsuk rajta, majd mossuk le meleg vízzel. Használjuk a "maszkot" kétszer egy héten a tökéletes hatásért.

Sebre is jó!
Gyors segítség - ha megvágtuk magunkat, és hirtelen nincs kéznél más segítség, a barna cukornak gyulladáscsökkentő hatása van, tulajdonságaival megelőzi a fertőzést. Először tisztítsuk meg a sebet vízzel és szappannal, majd tegyünk egy kis barna cukrot rá.
Fedjük le sebtapasszal, és hagyjuk rajta pár óra hosszat. Ismételjük meg a műveletet kétszer 36 óra leforgása alatt.
Legyek ellen bevethető!
Nemcsak a vegyszeres szalag fogja meg a legyeket - a barna cukorba mártott is. Mártsuk petróleum zselébe a papírszalagot, majd szórjuk meg a cukorral. Vonzani fogja a legyeket, amik aztán ráragadnak.
Nem gondolnánk, hogy...
...a barna cukornak sokkal jobb az íze, mint a fehérnek. Már csak emiatt is célszerű inkább ezzel édesíteni italainkat, ételeinket. Kevesebb kalóriát tartalmaz.
Próbáljuk ki a következő receptet: a szeletelt grépfrútot vagy banánt szórjuk meg barna cukorral, majd tegyük ezt az édesburgonya darabokkal is. Friss rozmaringgal ízesítsük, és egy nagyon kevés olívaolajjal, mielőtt betesszük a sütőbe. Nagyon finom!
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 22:55 Meteorológia: immár több mint egy évtizede hóínség jellemzi Budapest éghajlatát
- 20:53 Agrometeorológia: kiadós csapadék segíti a friss vetést
- 16:31 Megakadályozták egy ortodox püspök húsvéti zarándoklatát Moldovában
- 14:27 Betiltották Virginia állam zászlaját a római istennő fedetlen melle miatt
- 12:22 Elismerné a Krím félszigetet Oroszország részeként az USA - Bloomberg
- 10:49 Elkészült a TAL vezeték bővítése, Csehországnak nincs szüksége orosz kőolajra
- 8:37 Szívműtéten esett át Nyilasi Tibor
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06