Császárszalonna és zöldség megy hozzá
Nem túl fitt, de finom: sertésborda a Bakonyból
Már első hallásra is ízletesnek ígérkezik a sertésbordából készült ínyencség - hogy ne riadjanak el a könnyebb étkeket kedvelők, a császárszalonna mellett sok zöldséggel készül.
2011.08.19 06:29ma.hu -Fotó: ecetesolaj.blog.hu- cooking4theweek eA Bakonyi sertésborda a zsiradék és a finom hús mellett hagymával, paprikával, gombával a paradicsommal is bőven meg van rakva.

Hozzávalók 4 személyre:
- fél kg (4 szelet) sertéskaraj
- 20 dkg hagyma
- 15 dkg zsiradék
- 3 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- 10 dkg császárszalonna
- só, pirospaprika
- 20 dkg tarhonya v. rizs
- 30 dkg gomba
- 1 zöldpaprika, 2 paradicsom
A húst húsverő kalapáccsal megütögetjük úgy, hogy ne legyen nagyon vékony. Sózzuk, lisztbe mártjuk és mindkét oldalát forró zsiradékban félig megsütjük.
Kivesszük és ugyanebben pirítjuk az apró kockára vágott hagymát, a jól megmosott gombát, vékony szeletekre vágva, a karikára vágott zöldpaprikát, a meghámozott paradicsomot.
Ha megfelelő puhaságú, hozzátesszük a négy szelet karajt és fedő alatt pároljuk. Ha a hús puha, hozzáadjuk a tejfölt és a pirospaprikát.
A kockára vágott császárszalonnát pedig egy pici zsiradékkal megpirítjuk és a tálra tett húsokra szórjuk, mint a tepertőt a túrós csuszára. Párolt rizzsel, vagy tarhonyával körítjük.
Kapcsolódó írások:
- Finom lesz a vaddisznó, ha gombába és mandulába mártjuk
- Gyors étel a rakott kel, ha valami rakott kell
- Azoknak, akik mindig csak krumplit ennének!
- Csirkéből sosem elég: legyen ez az újdonság a mai ebéd!
- Fincsi fotók: Piknik-perfekt ételek - amíg még lehet piknikezni....
- Ezek az igazi családbarát ételek!
- Ínycsiklandó képek: Fantáziadús nyári ételek 15 perc alatt!