Száraz vörösborral az igazi!
Finom lesz a vaddisznó, ha gombába és mandulába mártjuk
Vörösbor, gomba, vaddisznó és mandula - hogy jön ez össze? Az elsőre kétségtelenül furcsának tűnő kombináció nagyon ízletes elkészítve!
2011.08.18 06:29ma.huHogyan is készül ez a páratlan étel? A vörösboros gombás vaddisznóragu mandulás krokettel már elolvasásra is felkelti a figyelmet, hát még, ha belekóstolunk!

Harminc dkg apróra vágott vöröshagymát zsíron rózsaszínűre pirítunk, majd hozzáadjuk a kockára vágott vaddisznócombot (1,40 kg) és kevés víz többszöri hozzáöntésével puhára pároljuk.
Zsírjára sütjük, kevés liszttel megszórjuk, lepirítjuk és száraz vörösborral átforraljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval, babérlevéllel ízesítjük, majd belekeverjük a zsíron megpárolt gombát.
Az apróra vágott mandulában megforgatjuk a burgonyakrokettet és bő zsírban kisütjük. Ezt adjuk köretnek és áfonyalekvárral tálaljuk!
Kapcsolódó írások:
- Gluténmentes az ország tortája, mégse kóstolhat bele bárki
- Gyors étel a rakott kel, ha valami rakott kell
- Azoknak, akik mindig csak krumplit ennének!
- Csirkéből sosem elég: legyen ez az újdonság a mai ebéd!
- Fincsi fotók: Piknik-perfekt ételek - amíg még lehet piknikezni....
- Ezek az igazi családbarát ételek!