Törvényjavaslatot nyújtanak be

Diszkótragédia: az LMP szerint senki sem foglalkozott az ifjúsággal

A tavaszi parlamenti ciklus kezdetén az LMP javaslatcsomagot nyújt be annak érdekében, hogy biztonságosabbá váljanak a szórakozóhelyek.

2011.02.02 11:41MTI

A parlamenti képviselő azt mondta, el akarják érni, hogy törvény garantálja, milyen létszámú és képzettségű biztonsági őrnek kell felügyelnie az egyes szórakozóhelyek biztonságát.

Emellett azt szeretnék, ha a jövőben a hatóságok felelősségét is vizsgálni lehetne, ha azok nem teszik meg a megfelelő intézkedéseket.

A politikus szerint a probléma gyökere oda nyúlik vissza, hogy sem a jelenlegi, sem az előző kormányzatok nem foglalkoztak az ifjúsággal.

Az államnak és az önkormányzatoknak minél több erőforrást kellene fordítania olyan közösségi terek megteremtésére, ahol a fiatalok biztonságban és kulturált körülmények között szórakozhatnak - értékelte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.