Ellentmondásokba keveredett a szemtanú?

West Balkán-tragédia: Újra kihallgatták az egyik tanút

Újra kihallgatták a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen múlt szombaton történt tragédia egyik tanúját, mert a rendőrség szerint ellentmondások vannak korábbi vallomása, illetve a médiában megjelent kijelentései között - közölte pénteken a rendőrség a honlapján.

2011.01.21 16:08MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint Szadai Tamás pénteki tanúvallomásában – többek között - azt mondta: "Megjegyezni kívánom, hogy amiket az újságok leírtak az általam elmondottakról, teljesen ki vannak forgatva, nem úgy írták le a dolgokat, ahogyan azt én mondtam".

A héten Szadai Tamásnak tulajdonítva - aki állítása szerint az események közvetlen szemtanúja volt - több lapban is arról lehetett olvasni, hogy a fiú egyebek mellett azt nyilatkozta: mivel csak nehezen tudtak közlekedni barátaival az egyes helyiségek között, kitalálta, hogy biztonsági őrnek adja ki magát.

Szombat éjszaka a West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány másnapi közlése szerint fulladás okozta.

A kettőnél több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen indított büntetőeljárásban hat embert gyanúsítottak meg, valamennyien szabadlábon védekeznek.

A terézvárosi jegyző szerdán 90 napra bezáratta a szórakozóhelyet.

Hatala József országos rendőrfőkapitányt pénteken egy budapesti sajtótájékoztatón arról kérdezték, hogy a szórakozóhely biztonsági őrei között voltak-e rendőrök. Az altábornagy azt mondta, erre nem áll módjában válaszolni, mert ez még nem tisztázott.

Jelezte ugyanakkor, hogy információi szerint olyan személy szerepel a biztonsági őrök között, aki korábban a rendőrség állományában volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.