Húsz perc alatt harminc milliméter

Szegeden megmutatta a foga fehérjét a vihar

Hatalmas eső zúdult Szegedre és környékére péntek kora délután, a nagy mennyiségű csapadékot borsó nagyságú jég kísérte - tapasztalta az MTI tudósítója.

2010.06.18 14:21MTI

A tűzoltókhoz több mint nyolcvan riasztás futott be, fakidőlésekhez, vízszivattyúzásokhoz hívták őket.

Húsz perc alatt mintegy harminc milliméter eső esett a heves zivatarban Szegeden és környékén - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat regionális vezetője az MTI megkeresésére. Szudár Béla elmondta: a várost a zivatar keleti irányba hagyta el, s még erősödött is. Megfigyelői telefonok érkeztek Mezőhegyes és környékéről, hogy néhol dió nagyságú jég is esett.

Az ilyen típusú zivatargócokban egyébként csak 4-5 százalékban hullik jég, nagyon kis területen
- magyarázta. A következő, hasonló intenzitású csapadékzóna estére várható Szeged és környékére - tette hozzá a szakember.

Eddig több mint nyolcvan riasztást kapott a tűzoltóság Csongrád megyében, fakidőlésekhez, vízszivattyúzáshoz várják a segítségüket - mondta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője az MTI-nek.

Tátrai János kifejtette: Szegeden és környékén mintegy 25 helyszínen kell dolgozniuk. A legrosszabb a helyzet Makón és környékén, ott több mint 40 helyszínre várják őket. Csanádpalotán van olyan utca, ahol csaknem húsz fát döntött ki a szél - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.