Nem süllyedtünk Slota szintjére

Balázs Péter: diplomáciai kötéltáncot jártunk Szlovákiával

Diplomáciai kötéltáncot kellett járnunk Szlovákiával: fenntartani a kétoldalú viszonyt, de minden lehetséges fórumon tiltakozni az eljárás ellen - nyilatkozta a szlováki nyelvtörvénnyel és az államfőnek a szlovák-magyar határon való feltartóztatásával kapcsolatban Balázs Péter leköszönő külügyminiszter.

2010.05.07 07:14Népszabadság

A Népszabadság pénteki számában megjelent interjúban a külügyi tárca vezetője hozzátette: minden lépést megtettünk, ezt a minap Martonyi János is elismerte.

"A hangvétel tekintetében semmiképp sem akartunk lesüllyedni Slota szintjére" - fogalmazott Balázs Péter.

A miniszter - aki távozását követően visszatér a Közép-európai Egyetemre - elégedett a mérleggel, egy - Szlovákia kivételével - minden szomszédjával baráti kapcsolatban lévő országot hagy utódjára.

Balázs Péter ugyanakkor aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az új kormánystruktúrában a miniszterek többsége átszervezésekkel kénytelen foglalkozni, miközben azonnal a 2011-es európai uniós feladatokra kellene koncentrálniuk.

A miniszter szerint nem kis tétről van szó, az EU-elnökség tíz évre is meghatározhatja Magyarország megítélését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.