Kiket indítanak?

Készül a frigy? Pénteken tárgyalja az SZDSZ az MDF-fel való együttműködést

Pénteken és szombaton az SZDSZ három vezető testülete is ülést tart. A párt fővárosi választmánya pénteken tárgyalja az MDF-el való választási együttműködés lehetőségeit.

2010.01.27 15:17MTI

Az SZDSZ sajtóosztályán szerdán azt közölték az MTI-vel, hogy pénteken a párt budapesti választmánya, szombat délelőtt az ügyvivő testület (üt), aznap délután pedig az országos tanács (ot) ülésezik. Szabadai Viktor a szabad demokraták ügyvivője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a fővárosi választmány pénteki ülésének napirendjén szerepel az MDF-el való esetleges választási együttműködés megtárgyalása.

A politikus közölte, hogy a testület a tervek szerint megtárgyalja az MDF fővárosi választmánya által tett ajánlatot. Ha úgy látják, hogy ez elfogadható, akkor megbeszélik, hogy ki lehet az a 18 képviselőjelölt, akiket az SZDSZ jelölhet a fővárosban.

Ha nem tartják elfogadhatónak az ajánlatot, akkor viszont arról kell beszélniük, hogy kiket indítanak a 32 budapesti választókerületben. A fővárosi választmány döntést nem hoz a kérdésben, mert ezt az SZDSZ országos tanácsának kell megtennie.

A párt sajtóosztályának közlése szerint az országos tanács szombati ülésének napirendjén viszont egyelőre nem szerepel ilyen pont.

Az országos tanács tagjai a jelenlegi állás szerint John Emese megüresedett ot elnökségi helyére fognak új tagot választani. A sajtóosztály közölte, hogy miután John Emese az alapszabály módosítása folytán ügyvivő lett, így nem maradhat az ot elnökségének tagja.

Emellett az ülés résztvevői meghallgatják Retkes Attila pártelnök politikai felszólalását, amelyen többek között az elmúlt időszakban folytatott egyeztetésekről számol be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.