A Fidesz szerint hazugságkampány

KDNP: Az MSZP a "nyugdíjaskártyával" machinál

Az emberek félelmeire, rossz érzéseire apellálva kampányolnak a szocialisták, akik "minden választásnál előveszik a nyugdíjaskártyát" - mondta az úgynevezett svéd modell bevezetése kapcsán a fideszes Szakács Imrével közösen tartott szerdai győri sajtótájékoztatóján Medgyasszay László (KDNP) országgyűlési képviselő.

2010.01.20 14:57MTI

A politikus szerint "kétszeresen aljas" eljárás, hogy az MSZP csak a választások előtt foglalkozik a nyugdíjasokkal és olyan üggyel kampányol, aminek a részleteiről fogalma sincs.

A Fidesz szerint a nyugdíjasok joggal várják el a szocialistáktól, hogy fejezzék be a "2006-oshoz hasonló hazugságkampányukat" a nyugdíjak ügyében. Iván László, az ellenzéki párt nyugdíjas tagozatának elnöke ezt azután mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, hogy nyugdíjasszervezetek képviselőivel konzultált.

A politikus úgy fogalmazott, a nyugdíjakat, a nyugdíjasokat meg kell menteni a Gyurcsány-korszaktól, a szakértői Bajnai-kormánytól, valamint "a jövő nagy, ifjú titánjától, Mesterházy Attilától", az MSZP miniszterelnök-jelöltjétől. Iván László ismét hangsúlyozta: "nem fogjuk alkalmazni a svéd modellnek nevezett valamit, (...) illetve nem vezetjük be és nem fogadjuk el a 70 éves nyugdíjkorhatárt". A Mesterházy Attila szerda délelőtti tájékoztatóján elhangzott MSZP-s vállalásokra reagálva közölte: a szocialisták nyolc éve kormányon vannak, ám "idősbarát intézkedések" helyett a nyugdíjasokat érintő, komoly megszorításokat vezettek be.

Azzal kapcsolatban, hogy az MSZP úgy módosítaná a Büntető törvénykönyvet, hogy súlyosbító körülménynek számítson az időskorúak ellen elkövetett bűncselekmény, Iván László azt mondta: az elmúlt nyolc évben az idős emberek elleni bűncselekmények "tényszerűn" súlyosabbá váltak.

A jelenlegi kampány "drasztikus és agresszív elindítása" a szocialisták részéről azt mutatja, hogy az MSZP "kampánycumiztatást" folytat, "és le akarja nyomni a cumiból kiáradó nedűket a mindennapok embereinek torkán" - fogalmazott a fideszes politikus, véleményét úgy összegezve: a Gyurcsány-korszak tönkretette a nyugdíjasokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.