Összeférhetetlenség miatt szűnne meg?

Eltűnhet a Radiocafé

Összeférhetetlenség miatt felbontotta a Radiocafé szerződését a Neo FM-et működtető vállalkozás - írta csütörtöki számában a Népszabadság.

2009.11.05 07:37Népszabadság

A mostantól országos rádiót is birtokló EMG-nek ugyanis szabály szerint nem lehet befolyásoló részesedése más rádióban, márpedig most van, hiszen birtokolja a fővárosi vételkörzetű Radiocafét. A két új országos sugárzású kereskedelmi rádió, a Klassz és a Neo FM szerdán írták alá a műsor-szolgáltatási szerződést az ORTT-vel.

Az aláírással egy időben közös megegyezéssel felbontották egy másik, szintén az érdekeltségi körébe tartozó adó, a Radiocafé műsor-szolgáltatási szerződését - nyilatkozta a lapnak Kádár Tamás, az EMG Group ügyvezetője. Az ilyen jogsértő helyzet felszámolására a pályázati kiírás két lehetőséget kínált. Az egyik, hogy az összeférhetetlenséget okozó kisebb rádió visszaadja frekvenciáját.

A másik, hogy felbontja az ORTT-vel a műsor-szolgáltatási szerződését. A Radiocafé esetében az utóbbi történt, de a közös megállapodás szerint 180 nap van rá, hogy az összeférhetetlenség megszűnjék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.