Nem lesz földrengés az éterben

Frekvenciapályázat - Danubius: apróbb módosításokkal folytatná

Nem terveznek "földrengésszerű" módosításokat a Danubius Rádió műsorstruktúrájában, függetlenül attól, hogy saját vagy a Sláger mostani hullámsávját nyeri el az adó a frekvenciapályázaton - közölte Oláh László, a tulajdonosok magyarországi képviselője az MTI-nek nyilatkozva.

2009.10.11 09:21MTI

A Danubius mindenkor a hallgatók médiafogyasztási szokásai alapján, komoly reprezentatív kutatásokra alapozva állítja össze műsorstruktúráját, zenei világát, ezek alapján pedig továbbra is egyértelműen a zenének kell dominálnia, ellenkező esetben hallgatókat veszít a rádiós piac - tette hozzá.

Oláh László szerint üzleti szempontok alapján, egy kínálkozó jogi lehetőség kihasználása, hogy sajátjuk mellett a másik országos kereskedelemi rádiós jogosultságot is megpályázták. A két benyújtott anyag közti különbségekről csak annyit árult el: "a két pályázati anyagban érthető okokból vannak eltérések".

Mint mondta, ha mostani frekvenciájukon működhetnek tovább, a magyar zene arányán kell néhány százalékot emelniük (bár ebben eddig is jóval megelőzték versenytársaikat), ezzel pedig a magyar zenészek kapnak nagyobb szeletet a jogdíjakból. "Eddig is a törvényi előírások és a szakmai normák betartása mellett, közönségünket igyekeztünk kiszolgálni, amelynek igénye ha lassan is, de változik" - mondta, egyből megtoldva ezt azzal: műsoraikkal követik ezeket a mozgásokat.

"Az objektív és átlátható elbírálás során az ORTT-nek azt kell leginkább mérlegelnie, hogy kitől várhatja ígéretei teljesülését, mi pedig az elmúlt 12 évben is betartottuk azt, amit vállaltunk
" - jegyezte meg, hozzátéve, a jelenlegi, nagyon nehéz piaci helyzetben az első két esztendő koncessziós díját bizonyosan csak az eddigieknél is fegyelmezettebb gazdálkodás mellett lehet saját bevételekből kigazdálkodni.

A rádiós piac az idén "éppen a felszínen tud maradni", de 2010-re sem vár javulást; a Danubius tulajdonosainak képviselője szerint az inkább elméleti kérdés, hogy 2013-ban vagy egy évvel később zárhatnak a szektor szereplői a tavalyihoz hasonló bevételekkel.

Oláh László szerint komolyságuk és fizetőképességük garanciája az is, hogy a Danubius rádiót tulajdonló társaságban számos, Magyarországot finanszírozó intézményi szereplő mellett kiemelt része van az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banknak (EBRD), valamint a Német Szövetségi Köztársaság fejlesztési intézetének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.