"Szükség van a hovatartozás érzetére"

Bajnai Gordon: Magyarország lelki válságban van

Bajnai Gordon szerint Magyarország lelki válságban van, a miniszterelnök a Kisebbségekért Díj külhoni magyarságért tagozata kitüntetéseinek csütörtöki budapesti átadóján azt hangsúlyozta, hogy ezért mindennél nagyobb szükség van a biztonságra, amelyhez a hovatartozás erős érzete kell.

2009.08.20 20:10MTI

"Magyarország az államalapítás 1009. évfordulóján és 20 évvel a rendszerváltás után nem csak egy nemzetközi gazdasági válság kellős közepén küzd a kilábalásért, de egyben lelki válságban is van" - mondta Bajnai Gordon, hozzátéve: a lelki válságban "mindennél nagyobb szükség van a biztonságra, és a biztonsághoz a közösségformáló erőre, az identitásra, a hovatartozás erős érzetére".

A kormányfő úgy fogalmazott, hogy a válság okozta bizonytalanság könnyen szül "egyszerű, de ostoba, helyenként végzetes válaszokat".

Az a dolgunk, hogy útját álljuk a kisebbségek ellen irányuló támadásoknak szerte a térségben - hangsúlyozta Bajnai Gordon.

A díjat idén tizenegyen kapták meg, köztük több szervezet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.