Néhány éven belül elkezdődhet a városfejlesztés

A budapesti Manhattan: Csepel

Akár egy-két éven belül megindulhat a csepeli szigetcsúcs látványos fejlődése, miután több éves politikai és szakmai vita után a tulajdonosok között egyetértés körvonalazódik az összességében 175 hektáros terület fejlesztéséről.

2009.04.14 08:05Népszabadság

Budapest legnagyobb összefüggő, de még beépítetlen régiója döntően a főváros, a XXI. kerület és a spanyol Martinsa-Fadesa ingatlanfejlesztő tulajdona, elvben mindhárman támogatják azt a hosszú távú fejlesztési programot, mely másfél évnyi egyeztetés után a közelmúltban született meg. 

A tervre Csepel szakbizottsága a napokban adta áldását, a városfejlesztési bizottság kedden tárgyal róla, majd Budapestnek kell szentesítenie az elképzeléseket, hogy megindulhassanak a beruházások. 

A projekt egyesíti a magasház-építési álmokat tömörítő Csepel-Manhattan és a Csepel Víziváros gondolatát: 25-30 éves távlatban 2,5 millió négyzetméteren üzleti negyed, lakások, oktatási és szabadidős létesítmények épülhetnek. A fejlesztés érdekessége, hogy a terület fele zöld- és vízfelületekből áll majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.